Hoshizora E Kakaru Hashi

Kazuma Hoshino seorang pelajar muda yang, bersama adiknya Ayumu, berpindah dari bandar Jepun yang tidak didedahkan ke bandar Yamabiko di luar bandar. Dalam perjalanan ke Yorozuyo Inn, dimana mereka diatur untuk menginap, budak-budak itu menaiki bas yang salah, memaksa mereka menunggu perjalanan seterusnya di perhentian. Bersantai dan berlalunya waktu, seekor monyet liar mencuri topi Ayumu, dan Kazuma dengan marahnya mengejar ke hutan di sekitarnya.

Beberapa minit berlalu, dan walaupun tergelincir dan usang, Kazuma dapat memulihkan topi itu setelah menyedari bahawa dia tersesat. Ui Nakatsugawa, seorang pelajar sekolah, bertembung dengan Kazuma dan dengan senang hati membawanya ke arah perhentian bas, melintasi sebatang sungai yang dilaluinya lebih awal. Didorong olehnya untuk melakukan hal yang sama, Kazuma mendarat di tempat yang salah, menyebabkan dia mengetuk Ui ke tanah dengan ciuman. Setelah dilihat dan dimarahi oleh rakannya Ibuki Hinata, Kazuma pergi, kecewa yang masanya dengan Ui hanya sesaat.

Keesokan harinya, setelah pindah ke bilik mereka di penginapan, Kazuma dan Ayumu menuju ke sekolah baru mereka, Akademi Selatan Yamabiko. Yang mengejutkannya, semasa pengenalannya ke kelas itulah Kazuma bertemu Ui dan Ibuki sekali lagi.

Episod 01             | 720p |